Geel

In het dagelijkse leven heb je de hele dag kleuren om je heen. Maar sta je er ook wel eens bij stil wat deze kleuren nu eigenlijk voor boodschap kunnen uitdragen en waar ze voor staan? Dat ga ik je in deze blog vertellen.

Lang geleden zijn psychologen er al achter gekomen dat kleuren prikkels en emoties veroorzaken en een bepaalde boodschap kunnen overbrengen. Er wordt ook veel gevoelens met kleur geassocieerd. Groen zien van jaloezie, je groen en geel ergeren, alles door een roze bril bekijken. Dit zijn enkele voorbeelden!

De Trend Geel

Geel is een kleur die opvalt in een groep of menigte. Geel is ook een kleur die op dit moment veel voorkomt in de voorjaars-en zomercollectie. Je ziet het in alle winkels volop hangen.

Geel is echter een kleur die niet bij iedereen mooi staat. Maar wil je het toch dragen, dan kun je het goed dragen als topje onder je kleding of als lingerie. Je kunt het ook dragen in sokken, of een accessoire zoals een riem, schoenen of een tas.

  • Ben je een lente of herfsttype, kies dan voor een warmere kleur geel.
  • Ben je een zomer of wintertype, kies dan voor een koele kleur geel.
    Weet je niet precies wat voor type je bent? Dan is de workshop kleurenadvies zeker iets voor jou!

Geel is ook de kleur van de zon, warmte, inspiratie en optimisme. Geel wordt geassocieerd met zonlicht en wordt daarom als een kleur met een positieve uitstraling gezien. Mensen worden er blij en vrolijk van.

Bovenstaande zijn genoeg redenen om de kleur geel toe te voegen in je garderobe, maak gebruik van deze positieve kleur!

Mocht je niet helemaal zeker zijn hoe jij geel moet toepassen in jouw kledingstijl, laat het me weten en ik help je hier graag bij!

Neem contact op